Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Στολίζω το σπίτι Χριστουγεννιάτικα

  Το πιθανότερο είναι όσο γράφονται αυτές οι γραμμές να έχεις ήδη στολίσει το σπίτι σου για φέτος. Είτε επειδή έχεις μικρά παιδιά είτε γιατί εσύ η ίδια αισθάνεσαι παιδί και θέλεις να το χαρείς λίγο περισσότερο φέτος, ίσως έχεις στολίσει από νωρίς.

  Υπάρχει όμως και η άλλη κατηγορία, οι υπόλοιπες οι οποίες τώρα στολίζουν, έχοντας κάνει υπομονή μέχρι να πιάσουν λίγο τα κρύα και να μπει ο Δεκέμβρης, για να μπορέσουν να μπουν λίγο πιο πολύ στο πνεύμα των γιορτών.

  Χο χο χο, είσαι έτοιμη να στολίσουμε;




Φτιάξε καφέ, βάλε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, φώναξε τα ανίψια ή αν έχεις δικά σου πιτσιρίκια και πάμε:

  Θα χρειαστείς:

  • Προφανώς, το χριστουγεννιάτικο δέντρο. (τη βάση του και τα κλαδιά)
  • Στολίδια.
  • Λαμπάκια.
  • Φάτνη (προαιρετικά).
  • Ηλεκτρική σκούπα για το καθάρισμα μετά το στόλισμα του σπιτιού. Πίστεψέ με, θα έχεις γκλίτερ πάνω σου και όπου στολίζεις για μέρες.
  • Ανάλογα πόσο θα «φορτώσεις» το υπόλοιπο σπίτι, όοοοοολα τα  χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά  (χριστουγεννιάτικες κάλτσες στο τζάκι, ΄Αγιος Βασίλης, κλπ)
  • Εάν "πιάνουν" τα χέρια σου, μπορείς να φτιάξεις όμορφες χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κατασκευές που θα δώσουν μια πολύ πρωτότυπη νότα στο χώρο. Σε διαφορετική περίπτωση, μη στεναχωριέσαι, υπάρχουν και έτοιμα στολίδια ή κατασκευές από άλλους που μπορείς να πάρεις για τις μέρες αυτές!

  Το δικό μου δεντράκι είναι λόγω μικρού σπιτιού πολύ μικρό και χαριτωμένο, δεντράκι στην κυριολεξία, οπότε δεν χρειάζομαι παρά ελάχιστα λεπτά για να στολίσω όλο το σπίτι μου. Όμως, σημασία δεν έχει πόσο φανταχτερό είναι το δέντρο σου, όσο να είναι στολισμένο με αγάπη για σένα και τους ανθρώπους σου.

  Update: ορίστε και το δικό μου δεντράκι, μικρό σε μέγεθος και λιτό σε διακόσμηση, ό, τι πρέπει όμως για να νιώσουμε ότι ήρθαν οι γιορτές.





  Καλές γιορτές! 







  







5 σχόλια:

  1. Και του χρόνου να είσαι καλά! Την επόμενη φορά θέλω και φωτογραφίες για έμπνευση για εμάς που δεν έχουμε στολίσει ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έβαλα τελικά φωτογραφία Κατερίνα μου κι ας μην είναι υπερπαραγωγή όπως βλέπω σε άλλα σπίτια! Καλές γιορτές να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μικρά μυστικά για να μυρίζει όμορφα το σπίτι

  Υπάρχει άραγε κανείς που να μην αγαπά τις όμορφες μυρωδιές; Είτε πρόκειται για ένα όμορφο άρωμα, είτε για τη μυρωδιά φρεσκοπλυμένων ρούχω...