Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Οργανώσου!

Ή αλλιώς...λίστες, λίστες, λίστες! Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσεις κάποια από τις εκκρεμότητές σου, άσε που δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να σβήνεις ό, τι έχει ολοκληρωθεί από τη λίστα σου.



 Πώς όμως φτιάχνουμε μια λίστα; Η αλήθεια είναι ότι κανόνες ή οδηγίες δεν υπάρχουν. Το μυστικό για μια καλή λίστα είναι να είναι συγκεκριμένη, να αναγράφονται δηλαδή με σαφήνεια όλες οι δουλειές που πρέπει να γίνουν.

 Πού όμως γράφουμε τη λίστα μας; Παντού! Σε post-it χαρτάκια, σε ένα μπλοκάκι, σε μια απλή κόλλα χαρτί ή ακόμη και σε πλαστικοποιημένη σελίδα όπου μπορούμε να γράφουμε και να σβήνουμε. Στην ουσία, γράφουμε τη λίστα μας με όποιο τρόπο και όπου μας βολεύει!



 Μπορούμε να βάλουμε κουκκίδες ή αρίθμηση - για να ξέρουμε και πόσες είναι οι εκκρεμότητές μας στον αριθμό- ή ακόμη και να γράψουμε τη μία δουλειά κάτω από την άλλη.

 Με αυτό τον τρόπο δε θα μας προδώσει η μνήμη μας και βλέποντας κάπου γραμμένες τις υποχρεώσεις μας μπορούμε να βάλουμε και προτεραιότητες, δηλαδή να ορίσουμε ποιες από τις δουλειές μας είναι πιο σημαντικές από τις άλλες να γίνουν πρώτα και ποιες μπορούν να ακολουθήσουν και λίγο αργότερα.

 Οι λίστες μας δεν αφορούν φυσικά μόνο τις δουλειές του σπιτιού, αλλά και τις εξωτερικές δουλειές. Είτε αυτές είναι η λίστα του σούπερ μάρκετ,  είτε τα δώρα που έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε στην οικογένειά μας για τις γιορτές, είτε ακόμη και δουλειές που πρέπει να γίνουν σε δημόσιες υπηρεσίες.

 Καλό θα ήταν λοιπόν για να είναι πιο αποτελεσματική η λίστα μας να τη γράψουμε όταν θα είμαστε ήρεμες και με καθαρό μυαλό γιατί αν τη γράψουμε ¨στο πόδι¨το μόνο σίγουρο είναι ότι όλο και κάτι θα ξεχάσουμε.

 Εσύ γράφεις λίστες για τις δουλειές σου ή βασίζεσαι αποκλειστικά στη μνήμη σου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μικρά μυστικά για να μυρίζει όμορφα το σπίτι

  Υπάρχει άραγε κανείς που να μην αγαπά τις όμορφες μυρωδιές; Είτε πρόκειται για ένα όμορφο άρωμα, είτε για τη μυρωδιά φρεσκοπλυμένων ρούχω...