Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Eβδομαδιαία καθαριότητα

Εκτός από την καθημερινή 30λεπτη διατήρηση του σπιτιού που μπορείς να δεις εδώ , κάθε εβδομάδα φροντίζω να ασχολούμαι με τις εξής 7 δουλειές που πρέπει να γίνουν. 

Ποιές είναι αυτές;


  1.  Ξεσκόνισμα.
  2. Σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα.
  3. Σφουγγάρισμα κυρίως των δωματίων που χρησιμοποιούνται πιο συχνά (κουζίνα-μπάνιο).
  4. Τζάμια- καθρέφτες.
  5. Πέταγμα σκουπιδιών από όλους τους κάδους.
  6. Αλλαγή σεντονιών.
  7. Ανακύκλωση παλιών περιοδικών και εφημερίδων.


Όμως...προσοχή! Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται με πολλές λεπτομέρειες, όπως όταν κάνουμε γενική!



Στην ουσία είναι μία "συντήρηση" του σπιτιού ούτως ώστε όταν έρθει η ώρα να καθαρίσουμε με περισσότερη έμφαση κάποιο δωμάτιο να μη βρούμε τόνους σκόνης στο πάτωμα ή στα τζάμια.

Και εδώ χρησιμοποιούμε το χρονόμετρο για το οποίο σου είχα μιλήσει πρώτα εδώ το οποίο ρυθμίζουμε στα 10 λεπτά αυστηρά! Φυσικά, θα αναρωτηθείς, τι μπορώ να ξεσκονίσω σε 10 λεπτά; Είπαμε, δεν είναι λεπτομερές καθάρισμα αυτό, ένα απλό γρήγορο πέρασμα με το φτερό προσπαθώντας να καλύψεις όσες περισσότερες επιφάνειες του σπιτιού μπορείς.Μετά τα 10 λεπτά, σταμάτα. Όσο κι αν θέλεις να συνεχίσεις, μην το κάνεις. Είπαμε, θα ξεσκονίσεις με λεπτομέρειες όταν έρθει η σειρά του συγκεκριμένου δωματίου που βρίσκεσαι.

Την ιδέα για αυτή τη συντήρηση του σπιτιού την πήρα από εδώ .

Φυσικά, αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι δεν αρκεί μόνο μία φορά την εβδομάδα το σκούπισμα και το ξεσκόνισμα οπότε ίσως χρειαστεί να επαναλάβεις τη διαδικασία!

Μπορείς να επιλέξεις να κάνεις αυτές τις 7 δουλειές μέσα στην ίδια ημέρα ή να διαλέγεις μία κάθε μέρα της εβδομάδας ώστε να μη σου πέσουν όλα μαζεμένα.Σε κάθε περίπτωση, όσο πρόχειρο και αν σου φαίνεται όλο αυτό, το να βάλεις ηλεκτρική έστω και για 10 λεπτά κυρίως στους χώρους στους οποίους πατάς συνέχεια, μπορεί να μη σου φαίνεται ότι θα κάνει τη διαφορά, όμως η αλήθεια είναι ότι το σπίτι σου θα δείξει πιο καθαρό αμέσως. Εγώ προτιμώ να κάνω αυτά τα 7 πραγματάκια 2 φορές την εβδομάδα, μία τη Δευτέρα μετά το σαββατοκύριακο και μία φορά την Παρασκευή ώστε να προετοιμάσω το σπίτι για το σαββατοκύριακο.

Φυσικά, ότι κι αν διαλέξεις να κάνεις, είτε όλα σε μία μέρα είτε τα μοιράσεις ανά μία δουλειά ανά ημέρα, δε σημαίνει ότι παραλείπεις να κάνεις την καθημερινή σου καθαριότητα!

Η λογική αυτού του συστήματος είναι ότι καθαρίζω έστω και για λίγο- εξάλλου το λίγο είναι πολύ καλύτερο από το καθόλου- ούτως ώστε όταν κάνω πιο  λεπτομερές καθάρισμα του εκάστοτε δωματίου δε χρειάζεται να καθαρίζω ή να τρίβω με τις ώρες.

Εσύ τι σύστημα χρησιμοποιείς για την εβδομαδιαία καθαριότητα του νοικοκυριού σου;

Περιμένω τα σχόλιά σου!

4 σχόλια:

  1. Ποτέ δε με βόλεψαν τα 10λεπτα! Δεν ξέρω γιατί αλλά αποσυντονίζομαι και δεν μπορώ να τα τηρήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πολύ κόσμο συμβαίνει αυτό Κατερίνα μου! Για μένα δούλεψε. Ο καθένας μας στην πορεία δοκιμάζοντας βρίσκει αυτό που τον εξυπηρετεί καλύτερα!

      Διαγραφή

Μικρά μυστικά για να μυρίζει όμορφα το σπίτι

  Υπάρχει άραγε κανείς που να μην αγαπά τις όμορφες μυρωδιές; Είτε πρόκειται για ένα όμορφο άρωμα, είτε για τη μυρωδιά φρεσκοπλυμένων ρούχω...