Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

6 τρόποι για καθάρισμα αστραπή!

Με τις καθημερινές υποχρεώσεις να τρέχουν, ποιός έχει το χρόνο ή ακόμη και τη διάθεση να ξοδέψει όλη τη μέρα για καθάρισμα; Ακόμη και στο λιγοστό χρόνο που υπάρχει για ξεκούραση, σίγουρα θα προτιμούσες να κάνεις οτιδήποτε άλλο από το να καθαρίσεις. Όμως, δυστυχώς ή ευτυχώς, η καθαριότητα του σπιτιού δε γίνεται από μόνη της, ούτε υπάρχει μαγικό ραβδάκι να το κουνήσεις και με μια κίνηση να γίνουν όλα μονομιάς.

Παρακάτω θα βρεις 6 τρόπους για να καθαρίσεις το σπίτι σου όταν ο χρόνος πιέζει:


  •  "Σπάσε" τις δουλειές σε μικρότερα κομμάτια. Τι θα πει αυτό; Με απλά λόγια, όταν δεν περισσεύει ο χρόνος δε χρειάζεται να κάνεις γενική σε μία ημέρα. Επίλεξε τις πιο σημαντικές από τις δουλειές που πρέπει να γίνουν και κάνε μόνο αυτές και τις υπόλοιπες κάποια άλλη ημέρα. Κοινώς, βάλε προτεραιότητες και κάνε μόνο τα πιο σημαντικά. 

  • Ξεσκαρτάρισε οτιδήποτε περιττό στο σπίτι σου. Δε νομίζω ότι θέλει ιδιαίτερη επεξήγηση αυτό. Πέτα, δώρισε ή ανακύκλωσε ό, τι δε χρησιμοποιείς/δε σου αρέσει/δε φοράς πια. Ένα άδειο πάτωμα ή ένας άδειος πάγκος θέλει μόνο ένα πέρασμα για το καθάρισμά του.





  • 'Εχε τα καθαριστικά σου προϊόντα συγκεντρωμένα και εύκολα προσβάσιμα. Απλή, κοινή λογική. Κάθε φορά που θα θέλεις να καθαρίσεις κάτι, θα ξέρεις πού θα βρεις τα καθαριστικά σου και δε θα χρησιμοποιείς δικαιολογίες. Φρόντισε αν έχεις παραπάνω από ένα ορόφους στο σπίτι, να έχεις έναν κουβά με τα καθαριστικά σου σε κάθε όροφο ώστε να μη χρειάζεται να ανεβοκατεβαίνεις άσκοπα και να έχεις εύκολη πρόσβαση σε αυτά ανά πάσα ώρα και στιγμή.


  • Κράτα άδειο τον κάδο σκουπιδιών και το πλυντήριο πιάτων σου. Ενώ καθαρίζεις, όλο και θα χρειαστείς να πετάξεις κάτι στο καλάθι των αχρήστων και σίγουρα θα βρεις σκόρπια μέσα στο σπίτι άπλυτα ποτήρια ή και πιάτα. Έχοντας άδειο το πλυντήριο πιάτων σου μπορείς εύκολα να ξεβγάλεις ό, τι χρειάζεται και έτσι δε θα γεμίσει ο νεροχύτης σου με άπλυτα. Το ίδιο ισχύει και με τον κάδο των σκουπιδιών. Ένας γεμάτος κάδος που δεν αδειάζει όταν πρέπει, κάνει το σπίτι να μυρίζει άσχημα και δεν αφήνει χώρο για να πεταχτούν άλλα άχρηστα.





  • Διάλεξε τα σωστά καθαριστικά. Λίγη σημασία έχει αν είναι καθαριστικά που φτιάχνεις χωρίς χημικά στο σπίτι ή αν τα αγοράζεις έτοιμα από το σούπερ μάρκετ. Διαλέγοντας το σωστό καθαριστικό που θα καλύπτει τις ανάγκες του σπιτιού σου, γλιτώνεις χρόνο πολύ απλά γιατί αφήνοντάς το να δράσει πάνω στις επιφάνειες του σπιτιού σου για κάποια λεπτά, κάνει το ίδιο το καθαριστικό όλη τη δουλειά για σένα. Αντίο τρίψιμο με τις ώρες!



  • Χρησιμοποιήσε λεκάνη ή καλάθι για τα σκόρπια αντικείμενα. Ειδικά αν το σπίτι σου έχει 2 ορόφους, αυτό το κόλπο θα σε σώσει από πολλά άσκοπα ανεβοκατεβάσματα. Ακόμη όμως και αν δε ζεις σε διώροφο σπίτι, ένα καλάθι ή μια λεκάνη που θα βάζεις όλα τα αντικείμενα που δε βρίσκονται στη θέση τους θα σε βοηθήσει να βάλεις μια τάξη πιο γρήγορα στο σπίτι σου. Μετά το συμμάζεμα των κύριων χώρων μπορείς να πηγαίνεις από δωμάτιο σε δωμάτιο και να αδειάζεις το καλάθι βάζοντας κάθε αντικείμενο στη θέση που του αντιστοιχεί. Δοκίμασέ το!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μικρά μυστικά για να μυρίζει όμορφα το σπίτι

  Υπάρχει άραγε κανείς που να μην αγαπά τις όμορφες μυρωδιές; Είτε πρόκειται για ένα όμορφο άρωμα, είτε για τη μυρωδιά φρεσκοπλυμένων ρούχω...