Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Αυτά τα Χριστούγεννα, κάνε ένα δώρο στον πιο σημαντικό άνθρωπο που ξέρεις: τον εαυτό σου!

  Έφτασε πάλι η πιο αγαπημένη μου εποχή: η περίοδος λίγο πριν τα Χριστούγεννα! Ο μήνας των γενεθλίων μου, οι γιορτές, ο στολισμός του σπιτιού, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα γλυκά, οι διακοπές που περιμένεις πώς και πώς...




  Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας όμως και με τα πιο πολλά έξοδα, είτε για τα οικογενειακά τραπέζια, τα δώρα σε ανίψια και βαφτιστήρια, στην οικογένεια και τους φίλους μας, σε όλους όσους γιορτάζουν. Συνήθως πίσω από όλες αυτές τις ετοιμασίες και τις αγορές βρίσκεσαι εσύ. Είτε είσαι μαμά είτε όχι, σίγουρα πολλά θα περάσουν από τα χέρια σου.




  Και για σένα; Τι θα μείνει για σένα; Όλο το χρόνο τρέχεις για όλους, για τον σύντροφο, τα παιδιά, τις υποχρεώσεις, τα πάντα...Πότε ήταν η τελευταία φορά που φρόντισες τον εαυτό σου; Εάν δε μπορείς να θυμηθείς, τότε μάλλον αυτό το άρθρο σε αφορά.




  Αυτές τις γιορτές, κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου. Αγόρασε ένα βιβλίο για σένα, κάνε μια θεραπεία σπα, πέρασε μια ολόκληρη μέρα κακομαθαίνοντας τον εαυτό σου, φρόντισε εσένα που τους φροντίζεις όλους. Κάνε κάτι αποκλειστικά για σένα, κάτι που σου αρέσει και αγαπάς, όχι απαραίτητα κάτι ακριβό αλλά κάτι που λαχταράς καιρό και πάντα το αναβάλλεις γιατί οι προτεραιότητες είναι άλλες. Φροντίζοντας συνήθως όλη την οικογένεια, έχουμε την τάση να ξεχνάμε τον εαυτό μας και να τον παραμελούμε. 




  Δεν είναι εγωισμός να φροντίσεις για μία φορά τον εαυτό σου. Είναι επιβράβευση. Και αγάπη. Για σένα. Γιατί ένα σπίτι είναι «καλά» όταν είναι «καλά» η γυναίκα- μαμά- εσύ που φροντίζεις την κάθε ανάγκη του. Καλά Χριστούγεννα!

1 σχόλιο:

  1. Θα συμφωνήσω απόλυτα! Ακόμα κ ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο είναι ότι πρέπει να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας! Καλά Χριστούγεννα με υγεία κ ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μικρά μυστικά για να μυρίζει όμορφα το σπίτι

  Υπάρχει άραγε κανείς που να μην αγαπά τις όμορφες μυρωδιές; Είτε πρόκειται για ένα όμορφο άρωμα, είτε για τη μυρωδιά φρεσκοπλυμένων ρούχω...