Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Καθάρισε το φούρνο μικροκυμάτων σου χωρίς χημικά

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων της κουζίνας σου; Αν δεν μπορείς να θυμηθείς ούτε στο περίπου, μάλλον έχει περάσει αρκετός καιρός...

Μην ανησυχείς! Η λύση είναι πιο εύκολη από ότι νομίζεις, ακόμη κι αν το φουρνάκι σου είναι σε πραγματικά άσχημη κατάσταση και με ξεραμένα υπολείμματα φαγητών.

Να τι κάνω εγώ και χωρίς να χρησιμοποιώ καθόλου χημικά:

Θα χρειαστείς μόνο 2 υλικά: νερό και λεμόνι. Σε ένα μπωλ γυάλινο που μπορεί να αντέξει υψηλή θερμοκρασία, βάζω νερό σχεδόν μέχρι τη μέση και στύβω μέσα ένα λεμόνι. Τοποθετώ μέσα στο μπωλ τις στυμμένες λεμονόκουπες και βάζω το φουρνάκι να λειτουργήσει στη μέγιστη ισχύ του για 5 λεπτά.




Μόλις περάσει ο χρόνος αυτός, ανοίγω το φουρνάκι και απαραιτήτως φοράω γάντια κουζίνας για να πιάσω το μπωλ το οποίο είναι πολύ καυτό. Θα δεις ότι το εσωτερικό του φούρνου έχει γεμίσει με υδρατμούς οι οποίοι έχουν κάνει όλη τη δουλειά για σένα. Σε αυτό το σημείο θα χρειαστείς ένα στεγνό πανάκι μικροινών ή ένα φύλλο χαρτί κουζίνας για να σκουπίσεις το εσωτερικό του φούρνου σου. Οι υδρατμοί μαλακώνουν τα ξεραμένα υπολείμματα και έτσι δε θα χρειαστεί να τρίψεις πολύ, στο εγγυώμαι!



Στα συν αυτής της μεθόδου καθαρισμού είναι η μυρωδιά φρεσκάδας από το λεμόνι και το γεγονός ότι δε χρησιμοποίησες καθόλου χημικά. Τώρα το φουρνάκι σου είναι καθαρό με τον πιο φυσικό και ανέξοδο τρόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μικρά μυστικά για να μυρίζει όμορφα το σπίτι

  Υπάρχει άραγε κανείς που να μην αγαπά τις όμορφες μυρωδιές; Είτε πρόκειται για ένα όμορφο άρωμα, είτε για τη μυρωδιά φρεσκοπλυμένων ρούχω...