Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Ξεστολίζω τα Χριστουγεννιάτικα

Εσύ ξεστόλισες; Το μεγαλύτερο βάσανο είναι αυτό μετά τις μέρες των γιορτών. Για μένα προσωπικά όχι, γιατί το σπιτάκι μου είναι μικρό και δεν το φορτώνω με πολλά, όμως αν εσύ κάνεις στόλισμα υπερπαραγωγή, τότε μάλλον σε αφορά το παρόν άρθρο.



Από πού ξεκινάς λοιπόν; Για αρχή από το δέντρο που έχει και τα πιο πολλά στολίδια! Φτιάξε καφέ και βάλε μουσική για να κάνεις τη διαδικασία λίγο πιο ανώδυνη. Έχε κοντά σου τις κούτες που θα φυλάξεις τα στολίδια, τα φωτάκια, το δέντρο και το αστέρι σου μέχρι του χρόνου που θα στολίσεις και πάλι. Προετοιμάσου για πολλή χρυσόσκονη και γκλίτερ παντού, διασκέδασέ το! Τα Χριστούγεννα είναι από τις πιο όμορφες γιορτές!

Εάν τα στολίδια σου έμειναν ανέπαφα και αυτές τις γιορτές, φύλαξέ τα στο κουτί τους. Διαφορετικά, αν κάποια έσπασαν, ξεθώριασαν ή δε σου αρέσουν πια πέταξέ τα ή αν είναι σε καλή κατάσταση αλλά δεν τα χρησιμοποιείς πλέον, δώσε τα κάπου που τα έχουν ανάγκη. Αυτό που δεν αρέσει σε σένα να θυμάσαι ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιον άλλο. Το ίδιο ισχύει και για τα φωτάκια του δέντρου σου. Φύλαξέ τα αν λειτουργούν σωστά ή πέταξέ τα αν έχουν καεί και τα περισσότερα δεν ανάβουν.

Μόλις τακτοποιήσεις όλα τα χριστουγεννιάτικα στις κούτες τους, πάρε μαρκαδόρο και γράψε έξω από κάθε κούτα τι περιέχει: πχ χριστουγεννιάτικο δέντρο, στολίδια, φωτάκια, γιρλάντες, διακοσμητικά κλπ. Φυσικά αν δεν είναι η πρώτη φορά που στολίζεις- ξεστολίζεις, η διαδικασία αυτή σου είναι σίγουρα γνώριμη. Τέλος, φυλάς τις κούτες με τα χριστουγεννιάτικα στην αποθήκη/ πατάρι μέχρι του χρόνου.

Και μετά; Μετά σειρά έχει η ηλεκτρική σκούπα βέβαια! Πώς αλλιώς θα μαζευτεί η σκόνη και το γκλίτερ από το στόλισμά σου; Αν έχεις κουράγιο και διάθεση και για ένα γρήγορο σφουγγάρισμα,ακόμη καλύτερα. Πλέον είσαι έτοιμη να απολαύσεις το σπίτι σου που επέστρεψε στη γνώριμή του μορφή. Και του χρόνου!


2 σχόλια:

Μικρά μυστικά για να μυρίζει όμορφα το σπίτι

  Υπάρχει άραγε κανείς που να μην αγαπά τις όμορφες μυρωδιές; Είτε πρόκειται για ένα όμορφο άρωμα, είτε για τη μυρωδιά φρεσκοπλυμένων ρούχω...