Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Βραδινή καθαριότητα

  Στο υποσχέθηκα και... έγινε! Δες εδώ τι κάνω κάθε βράδυ ή τουλάχιστον προσπαθώ:

- Άπλυτα πιάτα/ νεροχύτης. Από τα πιο βασικά για να μην πω το ΠΙΟ βασικό από όλα. Αν είσαι τυχερή και έχεις πλυντήριο πιάτων, σαπουνίζεις τα πολλά υπολείμματα και βάζεις τα πιάτα μέσα. Εναλλακτικά, πλένεις στο χέρι όλα τα άπλυτα και σαπουνίζεις το νεροχύτη. Το πρωί θα ξυπνήσεις με άλλη διάθεση...εγγυημένα!



- Συμμάζεμα σαλονιού. Εξαρτάται φυσικά και από το τι ώρα πας για ύπνο αλλά σε γενικές γραμμές καλό είναι να διπλώνεις την κουβέρτα του καναπέ και να τακτοποιείς τα μαξιλάρια πριν πέσεις για ύπνο, ειδικά αν το σαλόνι σου είναι το πρώτο δωμάτιο του σπιτιού σου. 



  - Προετοιμάζω τα ρούχα της επόμενης μέρας. Πολύ πολύ βασικό ειδικά εάν δουλεύω πολύ πρωί αλλά και γενικότερα. Με βγάζει από τη δύσκολη θέση να πονοκεφαλιάζω πρωί πρωί για το αν ταιριάζουν τα ρούχα που διάλεξα και δε χρειάζεται να σκεφτώ πριν ακόμη πιω τον πρωινό καφέ μου. Το ίδιο ισχύει και αν έχεις παιδιά φυσικά. Η προετοιμασία των ρούχων των παιδιών και της σχολικής τσάντας σε γλιτώνει από το πρωινό τρέξιμο. Επίσης αν τυχόν για οποιοδήποτε λόγο αργήσεις να ξυπνήσεις γλιτώνεις χρόνο από το να ψάχνεις το κάθε τι αφού ό, τι χρειάζεσαι είναι μπροστά σου.



  Γενικότερα εκτός από τα ρούχα, ετοιμάζω ή σιγουρεύομαι ότι είναι στη θέση τους όλα όσα θα χρειαστώ το πρωί αν πρέπει να πάω κάπου: πχ σημαντικά χαρτιά που χρειάζομαι αν πρέπει να πάω σε κάποια δημόσια υπηρεσία, τα κλειδιά του σπιτιού και του αυτοκινήτου να είναι στην κλειδοθήκη, το κινητό μου τηλέφωνο να είναι φορτισμένο και φυσικά το ξυπνητήρι να είναι ενεργό!


  Το τελευταίο που συνήθως κάνω είναι να βάζω αν έχω άπλυτα ρούχα στο πλυντήριο. 'Ετσι το πρωί το μόνο που έχω να κάνω είναι να βάλω απορρυπαντικό και μαλακτικό και να πατήσω το κουμπί για να ξεκινήσει η πλύση ενώ παίρνω το πρωινό μου.


  Αυτά τα  2-3 πραγματάκια μπορούν να κάνουν τα πρωινά σου πιο ήρεμα, να σε γλιτώσουν από το άγχος και το ψάξιμο και να ξεκινήσει η μέρα σου με την καλύτερη διάθεση.

  Όνειρα γλυκά!

2 σχόλια:

Μικρά μυστικά για να μυρίζει όμορφα το σπίτι

  Υπάρχει άραγε κανείς που να μην αγαπά τις όμορφες μυρωδιές; Είτε πρόκειται για ένα όμορφο άρωμα, είτε για τη μυρωδιά φρεσκοπλυμένων ρούχω...