Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Το γρήγορο καθάρισμα της ημέρας: πλυντήριο ρούχων

Πότε καθάρισες τελευταία φορά το εξωτερικό του πλυντηρίου ρούχων σου;Πολλές φορές το ξεχνάμε ή θεωρούμε ότι δε θέλει και τόσο συχνά καθάρισμα.Κι όμως, με λίγες κινήσεις μπορεί να λάμψει όσο δε φαντάζεσαι!




Θα χρειαστείς δύο πανάκια μικροϊνών:ένα βρεγμένο και καλά στυμμένο στο οποίο θα βάλεις λίγο υγρό καθαρισμού γενικής χρήσης και ένα στεγνό πανάκι που θα χρειαστεί για το στέγνωμα του πλυντηρίου.







Ο βασικός κανόνας όταν καθαρίζουμε ή ξεσκονίζουμε κάποια επιφάνεια ορίζει ότι ξεκινάμε από πάνω προς τα κάτω και από μέσα προς τα έξω.Οπότε με το υγρό πανάκι καθαρίζουμε το πάνω μέρος και τα πλαϊνά του πλυντηρίου και με το στεγνό πανί στεγνώνουμε τις βρεγμένες επιφάνειες για να μην αφήσουν σημάδια.
Έτοιμο! Δε χρειάστηκαν παραπάνω από 5 λεπτά, έτσι δεν είναι; 

Έξτρα μπόνους: αν έχεις λίγο παραπάνω χρόνο στη διάθεσή σου, βγάλε και ξέπλυνε το συρτάρι που μπαίνουν το απορρυπαντικό και το μαλακτικό ρούχων. Αν δεν το κάνεις συχνά, τα υπολείμματα αφήνουν κάτι σαν γλίτσα και σε βάθος χρόνου σκληραίνουν οπότε καταλήγουν να μην ξεβγάζονται τελικά. Ένας ακόμη λόγος να μην ξεχνάς να καθαρίζεις το συρτάρι του απορρυπαντικού είναι ότι τα ρούχα σου μετά από πολλά πλυσίματα μπορεί να αρχίσουν να μυρίζουν άσχημα! 




Καθιέρωσε λοιπόν να καθαρίζεις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα το σημείο αυτό όπως επίσης να μην ξεχνάς να μην κλείνεις τελείως το συρτάρι αλλά ούτε και την πόρτα του πλυντηρίου σου μετά το τέλος των πλύσεων, καθώς το πλυντήριο ακόμη και αν δε χρησιμοποιείται πρέπει να στεγνώνει και να αερίζεται, διαφορετικά τα ρούχα σου δε θα είναι όσο ευωδιαστά θα έπρεπε. Επίσης, καλό θα ήταν μετά από κάθε πλύση να καθαρίζεις και το λάστιχο του κάδου, περνώντας στο εσωτερικό του λάστιχου ένα καλά στυμμένο πανί μικροϊνών με λίγο λευκό ξύδι.







Τέλος, αν πραγματικά θέλεις να καθαρίσεις και τον κάδο του πλυντηρίου σου, μία φορά το μήνα βάλε  μία κούπα λευκό ξύδι και λίγη μαγειρική σόδα στη θήκη του απορρυπαντικού ή και μέσα στον κάδο και κάνε μια άδεια πλύση στους 90 βαθμούς. 'Ετσι θα απολυμάνεις το εσωτερικό του πλυντηρίου σου με τον πιο φυσικό τρόπο!






Φυσικά, ο καθαρισμός του κάδου απαιτεί μία ολόκληρη πλύση που διαρκεί κάποιες ώρες οπότε δεν δικαιώνει τον τίτλο του γρήγορου καθαρίσματος του άρθρου. Φρόντισε όμως αν θέλεις να συνεχίσουν τα ρούχα σου να έχουν την όμορφη μυρωδιά του φρεσκοπλυμένου, να διατηρείς σε καλή κατάσταση και τη συσκευή που κάνει όλη τη δουλειά για σένα!


2 σχόλια:

Μικρά μυστικά για να μυρίζει όμορφα το σπίτι

  Υπάρχει άραγε κανείς που να μην αγαπά τις όμορφες μυρωδιές; Είτε πρόκειται για ένα όμορφο άρωμα, είτε για τη μυρωδιά φρεσκοπλυμένων ρούχω...