Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Πώς να γίνεις πιο παραγωγική

Κοντεύει μεσημέρι και ακόμη είσαι με τις πυτζάμες στον καναπέ πίνοντας καφέ; Γύρω σου επικρατεί το χάος και δεν έχεις αρχίσει καν να μαγειρεύεις; Έπιασες την κουβέντα με τη φίλη σου και ξεχάστηκες;




Μήπως το σκηνικό σου φαίνεται παραπάνω από γνωστό; Αν ναι, τότε είσαι κι εσύ ένα από τα άτομα που τους αποσπάται εύκολα η προσοχή από το πρόγραμμά τους και τις υποχρεώσεις.

Τι μπορείς να κάνεις; 


  • Όρισε ένα συγκεκριμένο διάστημα που θα ασχοληθείς με αυτό που σου αρέσει και μετά...τέλος! Και τήρησέ το! Αν, για παράδειγμα, καταλήγεις να ασχολείσαι με τις ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βάλε όριο μια συγκεκριμένη ώρα που θα σταματήσεις να το κάνεις.





  • Γράψε τις υποχρεώσεις σου σε μία λίστα και φρόντισε μέχρι το τέλος της ημέρας να τις έχεις διεκπεραιώσει αν όχι όλες, τουλάχιστον τις πιο πολλές.

  • Για να μη χάσεις την αίσθηση του χρόνου, βάλε χρονόμετρο.




  • Βάζε μικρούς και πραγματοποιήσιμους στόχους.

  • Σβήνε από τη λίστα σου ό, τι έχεις καταφέρει. Αυτό θα σου δώσει την αίσθηση ότι δεν έχεις αφήσει αναξιοποίητη τη μέρα σου.

  • Βάλε προτεραιότητες. Μπορεί να έχεις χίλια πράγματα στη λίστα σου αλλά σίγουρα το ξεσκόνισμα ή το σερφάρισμα στο διαδίκτυο δεν είναι πιο σημαντικά από το φαγητό της ημέρας.




  • Μην το παρακάνεις γιατί θα κουραστείς γρήγορα.Στην αρχή μπορεί να έχεις όλη τη διάθεση και τον ενθουσιασμό του κόσμου για να κάνεις όλα αυτά τα πράγματα που έχεις στη λίστα σου. Σίγουρα θα ήθελες να ξεμπερδεύεις με όσα έχεις να κάνεις όσο πιο σύντομα γίνεται. Όμως έχε στο νου σου ότι πάντα θα υπάρχει κάτι καινούριο που θα πρέπει να καθαρίσεις, τακτοποιήσεις κλπ. Κοινώς...οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ!

Εσύ τι από αυτά εφαρμόζεις για να έχεις μια παραγωγική ημέρα; 



Περιμένω τις ιδέες σου στα σχόλια!

2 σχόλια:

  1. Ααα και νόμιζα ότι είμαι η μόνη "τρελή" που βάζω χρονόμετρο χαχα! Πολύ χαίρομαι που βρίσκω συμπαράσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πιστεύω ότι είμαστε πολλές απλά δεν το παραδέχονται όλες χαχα!Φιλιά Κατερίνα μου 💋

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μικρά μυστικά για να μυρίζει όμορφα το σπίτι

  Υπάρχει άραγε κανείς που να μην αγαπά τις όμορφες μυρωδιές; Είτε πρόκειται για ένα όμορφο άρωμα, είτε για τη μυρωδιά φρεσκοπλυμένων ρούχω...