Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Ξεφορτώσου τα περιττά

Όχι τα κιλά...μα πού πήγε το μυαλό σου; Αναφέρομαι στα περιττά πράγματα που έχεις στο σπίτι σου!




Κάθε νοικοκυριό έχει περιττά πράγματα... Άλλες φορές πολλά και άλλες λίγα. Το θέμα είναι ότι κάθε τι που δε χρειάζεται  στο σπίτι, είναι έξτρα δουλειά για εσένα όσον αφορά στην τακτοποίηση και το καθάρισμα.


Και τώρα τι κάνουμε; Πώς θα ξεφορτωθούμε οριστικά τη σαβούρα; Πάρε το χρόνο σου και μη βιάζεσαι! Το σπίτι σου δεν απέκτησε όλα αυτά τα περιττά σε μία ημέρα οπότε δεν έχει νόημα να θέλεις να τα ξεφορτωθείς κι εσύ σε μία ημέρα.  Θα ξεκινήσουμε ένα βήμα τη φορά.  Και εδώ θα ισχύσει ο χρυσός κανόνας του 15λεπτου. Βάζεις χρονόμετρο και ξεκινάς!




Επιλέγεις κάθε φορά μια συγκεκριμένη περιοχή που θέλεις να δουλέψεις πχ ένα συρτάρι ή ένα φύλλο της ντουλάπας και βάζεις την αντίστροφη μέτρηση.  Οι βασικοί κανόνες είναι οι εξής:


  • Εάν δεν έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο αντικείμενο για παραπάνω από 6 μήνες

  • Εάν κάτι δεν έχει φορεθεί (Για ρούχα)

  • Εάν κάτι δε σου αρέσει πια

  • Εάν κάτι έχει φθαρεί


Πρέπει να φύγει από το σπίτι σου !


Δεν είναι απαραίτητο να το πετάξεις, ειδικά αν είναι ακόμη σε καλή κατάσταση, μπορείς κάλλιστα να το δωρίσεις/ χαρίσεις σε κάποιο ίδρυμα ή οργανισμό ή ακόμη και να το προσφέρεις σε κάποιον που γνωρίζεις ότι έχει ανάγκη από αυτό που για σένα είναι περιττό ή δεν το χρειάζεσαι πια. Φυσικά εάν κάτι είναι τελείως άχρηστο ή δεν αξίζει να επισκευαστεί, σειρά έχει το καλάθι των αχρήστων.


Βάλε στόχο να ξοδεύεις αυτό το τέταρτο από το χρόνο σου ιδανικά σε καθημερινή βάση ή όποτε έχεις ελεύθερο χρόνο,  για να ξαλαφρώσεις το σπίτι σου και σύντομα  θα διαπιστώσεις ότι θα χρειάζεσαι το μισό χρόνο για  καθάρισμα/ τακτοποίηση .
Αφού κρατήσεις μόνο αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι και χρησιμοποιείς,  τι μπορείς να κάνεις για να μην ξανασυμβεί το ίδιο και φορτώσεις πάλι το σπίτι με έξτρα πράγματα;


Έχε στο νου σου ότι για κάθε καινούριο αντικείμενο που φέρνεις στο σπίτι, θα πρέπει να ξεφορτώνεσαι αντίστοιχα ένα παλιότερο. 
Με αυτό τον τρόπο θα κρατήσεις μόνο τα απολύτως απαραίτητα για το νοικοκυριό σου. Σκέψου το και αλλιώς: αν μετακόμιζες και πήγαινες σε μικρότερο σπίτι, ποια θα ήταν τα πιο βασικά που θα έπαιρνες μαζί σου;


Καλή αρχή και... Καλό κουράγιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μικρά μυστικά για να μυρίζει όμορφα το σπίτι

  Υπάρχει άραγε κανείς που να μην αγαπά τις όμορφες μυρωδιές; Είτε πρόκειται για ένα όμορφο άρωμα, είτε για τη μυρωδιά φρεσκοπλυμένων ρούχω...